« terug naar vorige pagina

De dokter dichtbij app

Afspraak maken? Gebruik onze ‘Dokter Dichtbij’ app!

Met de ‘Dokter Dichtbij’ app kunt u gemakkelijk contact maken met uw eigen huisarts. Zo is de huisarts altijd dichtbij!
Vanaf nu is het mogelijk om ook online bij ons een afspraak te maken, een medische vraag te stellen (e-consult) en herhaalmedicatie aan te vragen. Wij doen dit omdat we onze service en bereikbaarheid willen verbeteren. U kunt op deze manier op een moment dat het ú uitkomt een afspraak maken of inzien welke medicatie u gebruikt.

In verband met de laatste Corona-maatregelen draagt iedereen op onze locatie mondkapjes in de publieke ruimtes, dus ook u als u op consult komt.

Wat kan ik allemaal met de app ‘Dokter Dichtbij’?

Deze app is speciaal voor de huisartsenpraktijken in onze regio ontwikkeld. Via Dokter Dichtbij kunt u zonder in te loggen een afspraak bij onze praktijk maken. U kunt kiezen of u de afspraak bij de huisarts, poh-somatiek, poh-ggz of de assistente wilt maken. Ook kunt u aangeven wat de reden is van uw afspraak.
Via de app kunt u:

  • Een afspraak inplannen met uw huisarts. U kunt deze afspraak vervolgens toevoegen aan uw eigen digitale agenda. Via de app kunt u ook een afspraak maken voor iemand anders, bijvoorbeeld voor uw kind of voor iemand waar u mantelzorger van bent. U kunt dit aangeven in het opmerkingenveld.
  • Een medisch inhoudelijke vraag stellen aan uw huisarts (e-consult).
  • Herhaalrecepten aanvragen.
  • Praktische en medische informatie inzien.

Is de app veilig?

Sommige onderdelen van de app zijn alleen toegankelijk via een inlog met DigiD bij online patiëntenportaal MijnGezondheid.net (MGN). Hierdoor is privacygevoelige informatie goed beschermd. Voor het maken van een afspraak is het niet nodig met uw DigiD in te loggen. Meer informatie over DigiD kunt u vinden op http://www.digid.nl.

Hoe kan ik de app ‘Dokter Dichtbij’ downloaden?

U kunt de app gratis downloaden in de App Store (Apple telefoons) of via Google Play Store (Android Telefoons).